Ik hou van stedentrips, ik kan er geen genoeg van krijgen! In verhouding zijn stedentrips goedkoop, je hebt weinig vakantiedagen nodig (zeker als je het weekend meepakt) en je hebt een nieuwe stad bezocht! Als we aan een stedentrip denken, denken we al gauw aan Londen, Parijs en Barcelona. Deze steden zijn natuurlijk prachtig, maar vaak ook behoorlijk prijzig. Een vlucht valt vaak nog wel te vinden, maar een hotel wordt al lastiger. En wat dacht je van de bezienswaardigheden? Met deze tips boek jij ook een goedkope stedentrip!

Laat je inspireren door Momondo

Ik zoek bijna al mijn vliegtickets via Momondo.nl. Wist je dat je daar kunt zoeken naar vliegtickets zonder een bestemming in te vullen? Je kiest dan voor eindbestemming ‘Waar dan ook’ en je krijgt een mooi overzicht van bestemmingen. Deze kan je vervolgens sorteren op budget of populariteit! Daarnaast is het mogelijk om een reis te kiezen op basis van behoeften, zoals bijvoorbeeld winkelen of stedentrip. Het leuke van deze optie vind ik dat je eenvoudig verrassende bestemmingen tegenkomt en vaak ook nog voor een prikkie. Denk bijvoorbeeld aan Dublin, Edinburgh of Valencia.

Skyscanner’s flexibele zoekfunctie

Via skyscanner.com is het mogelijk om te zoeken zonder een specifieke vertrekdatum. Ben jij flexibel? Zoek dan bijvoorbeeld op de goedkoopste vertrekmaand of een specifieke maand, bijvoorbeeld augustus. Tarieven kunnen per weekend enorm verschillen, dus in sommige gevallen is het de moeite waard om een week eerder of later te gaan.

Overweeg luchthavens in de omgeving

Ik zoek vaak tickets vanaf Eindhoven Airport, omdat hier de budgetmaatschappijen op vliegen. Düsseldorf kan ook de moeite waard zijn, mits jij een van de gelukkigen bent die daar in de buurt woont! Vanuit Amsterdam is Düsseldorf (Niederrhein) werkelijk een drama als het een korte reis betreft. Vanaf Eindhoven tref je vaak goede aanbiedingen, zoals mijn retour vliegticket naar Sardinië voor €17!

 

Overweeg een ander vervoersmiddel

Europa is klein en met een treinrit van 2 uur staan we al in Duitsland of België. In sommige gevallen kan het dus goedkoper zijn om bijvoorbeeld met de trein naar België, Duitsland of Frankrijk te gaan. Het lijkt alsof je lang onderweg bent, maar vergeet niet dat je voor een vlucht 2 uur voor vertrek aanwezig moet zijn.

Ook ben ik onlangs met de boot (Stenaline) naar Londen gegaan. Ik betaalde slechts €60 voor de retourovertocht en omdat de boot in de nacht vaarde, hoefde ik maar voor 2 nachten een hotel te zoeken voor 3 volle dagen in Londen!

Kies een hotel buiten het centrum

Ik hoef niet persé midden in het centrum te verblijven. Dit klinkt natuurlijk wel leuk, maar het is druk en vaak heb je overlast van het verkeer. Ik kies bijvoorbeeld liever voor een hotel in een van de buitenwijken van een stad, je betaald immers vaak ook voor de locatie. Voordat je het hotel vastlegt, is het wel handig om mogelijkheden van het openbaar vervoer te bekijken. Is er bijvoorbeeld een metro- of busstation op loopafstand van je hotel? Of wellicht een treinstation?

Kies een minder voor de hand liggende stad

Zoals ik eerder aangaf, zijn grote Europese steden vaak duur. Voor veel bezienswaardigheden betaal je bijvoorbeeld entree. Overweeg bijvoorbeeld een andere grote stad in een betreffend land. Deze zijn vaak minder toeristisch, veel van de bezienswaardigheden zijn goedkoop of zelfs helemaal gratis én zal het je opvallen dat ook de restaurants en bars een stuk goedkoper zijn!

Old Town, Stockholm

Meld je aan voor nieuwsbrieven

Dit klinkt misschien cliché, maar zo ben jij wel als eerste op de hoogte van een aanbieding van een bepaalde airline. In sommige gevallen worden de aanbiedingen enkel via nieuwsbrieven verspreid, dus grijp je wellicht mis als je die nieuwsbrief niet hebt ontvangen.

Ook is het handig om bepaalde airlines op bijvoorbeeld Facebook te volgen.

Ik hoop dat deze tips jou helpen met je volgende stedentrip. Heb jij nog een goede tip?