Heel impulsief boekte ik een paar weken geleden mijn vliegticket naar Tsjechië en terug vanuit Polen. Ik was nog nooit écht alleen op reis geweest, alhoewel ik voorheen ieder seizoen als reisleider ‘alleen’ startte. Ik had behoefte aan alleen zijn en vooral even geen zin in kiezen. Geen “wat zullen we gaan eten?” of “wat doen we vandaag?”. Gewoon, zelf kiezen! Ik heb het super gehad en alles gezien & gedaan wat ik graag wilde! Ook heb ik veel gefilmd, bekijk dus snel de samenvatting van mijn mooie reis! 

Polen stond al lang op mijn bucketlist. Veel Poolse steden zijn heel kleurrijk en dat trok mijn aandacht. Toen ik erachter kwam dat het land ook nog eens een prachtige natuur heeft, was ik verkocht. Ik wist in ieder geval zeker dat ik Wroclaw (wordt uitgesproken als Vrotswav) wilde zien en deze kleurrijke stad wilde combineren met het vakantieresort Zakopane, wat aan de voet van het adembenemende Tatrasgebergte ligt. Langzaam aan breidde mijn plannen uit, want Brno (Tsjechië) wilde ik ook graag heen. Net buiten deze bruisende stad ligt Moravsky Kras (Moravian Kars), een beschermd natuurgebied met zo’n 1100 grotten en kloven. De bekendste is Macocha Abyss! Uiteindelijk heb ik deze 2 regio’s gecombineerd met het lage Tatra (Nízke Tatry) in Slowakije.

De exacte locaties die ik bezocht:

Tsjechië

  • Brno
  • Macocha Abyss in Moravsky Kras

Slowakije

  • Nízke Tatry Valley
  • Mt. Chopok en omgeving

Polen

  • Kasprowy Wierch in het Tatrasgebergte
  • Wroclaw

Ben je benieuwd? Kijk dan snel mee!