Indonesië stond al zo lang op mijn bucketlist en ein-de-lijk had ik een paar maanden geleden mijn vliegticket naar Bali geboekt. Jeetje, dat was de moeite waard zeg. Wat een prachtig gebied met een mooie cultuur! We besloten om Bali te combineren met Lombok en Gili Air en ondanks dat het maar zo’n 2 uur varen van elkaar ligt, is er een wereld van verschil. 

Bali is een waar paradijs. Wel pas nadat je van het vliegveld bent, want direct na landen duik je in een zee vol opdringerige taxichauffeurs, niet zo paradijselijk. Het weer is zalig en er is zo veel te zien en te doen. En te eten, het eten is zo lekker! Wij hebben onze accommodaties via Airbnb geboekt en zo het eiland rondgereisd. Ik was vooral echt gek op Ubud, een heel leuk hippie-achtig stadje met veel vegan restaurants en hippe tentjes!

Gili Air is een waar paradijs. Wat ik zo leuk vond is dat er geen wegen zijn aangelegd, alles is zand. Leuk als het regent, maar dat doet er niet toe. Veeel strandbars, lekkere BBQ’s en genoeg cocktails te vinden. Niet te vergeten de mooie stranden en het heerlijke laidback sfeertje.

Lombok wordt vaak vergeten en valt in de schaduw van zuster-eiland Bali, maar deze 2 eilanden zijn absoluut niet met elkaar te vergelijken. Op Lombok is de meerderheid Moslim en dat zie je terug in de cultuur en de kleding. De natuur op het eiland is overweldigend!

Ben jij ook zo benieuwd? Kijk dan snel mee met mijn avonturen!