Mijn favoriete eiland van de Canarische Eilanden is zeker Fuerteventura en dan met name Corralejo, een dorpje in het noorden. Fuerteventura is een klein eiland, maar absoluut uniek ten opzichte van de andere eilanden, geen enkel ander Canarisch Eiland heeft zoveel duin- en zandstranden! Buiten de prachtige stranden vind je hier ook gezellige dorpjes en de Spaanse sfeer is overal goed te proeven en terug te vinden. Ben je gek op surfen? Dan zit je hier al helemaal goed, want door de wind die er het hele jaar is, is het hier áltijd mogelijk om te surfen. Geen wind aan de oostkust? Dan rij je dus zo naar de westkust. 

las dunas

Las dunas

Fuerteventura
Fuerteventura is een van de 7 Canarische Eilanden die behoren tot Spanje, gelegen voor de kust van Marokko. Fuerteventura is een echt geiteneiland, er zijn namelijk meer geiten dan inwoners! De bewoners van Fuerteventura worden ook wel majoreros genoemd, wat afgeleid is van het oud-canarische woord majos, waarmee de oorspronkelijke bewoners van Fuerteventura zichzelf aanduidden. Op het eiland heerst het hele jaar door een aangename temperatuur, in de winter rond de 20 °C en in de zomermaanden loopt de temperatuur op tot 30 °C. Verder is Fuerteventura is ontzettend veelzijdig, van typische Canarische dorpjes waar je heerlijke leche-y-leche (melk-en-melk, een Canarische koffie met hééél veel melk) kunt drinken tot zonnen op een het langste zandstrand van de Canarische Eilanden, Playa de Cofete (maar liefst 14km lang!). Ook voor een actieve vakantie kun je er ontzettend goed terecht, er wordt namelijk buiten golfsurfen ook veel aan windsurfen, fietsen, hardlopen en tennis gedaan. Het eiland biedt dus een perfecte combinatie voor sport & ontspanning.

Surfen rondom Corralejo
Corralejo ligt helemaal in het noorden. De sfeer die in het stadje heerst is heel laid back en het grappige is dat vrijwel alle stereotypen voorbij lijken te komen als je hier rondloopt, dat maakt het juist zo interessant. Het stadje ligt direct aan het water en midden in het centrum ligt een prima strandje met een paar leuke barretjes. In de hoofdstraat tref je voornamelijk winkels en surfscholen, waaronder bijvoorbeeld die van Protest. Als je graag wilt leren surfen, is deelnemen aan een van de surfkampen misschien een oplossing! Je verblijft dan in een surfhuis met andere deelnemers en gaat dagelijks surfen met professionele begeleiding. Als je de stad uit rijdt, kom je langs Las Dunas, oftewel de duinen en tevens een beschermd natuurgebied. Prachtige, uitgestrekte zandstranden en hier vind je een paar van de beste surfhotspots op het eiland. De andere hotspots voor surfers liggen langs de westkust, bij het stadje El Cotillo.

los lobos

Isla de Lobos

Bezoek Lobos
Voor de kust van Corralejo ligt een klein, onbewoond eilandje, Isla de Lobos. Omdat het er zo stil is, is het misschien wel de perfecte plek om je een dagje terug te trekken. Ook hier kun je goed surfen en verder kun je door de heuvels wandelen, het eilandje heeft een unieke flora & fauna en er zijn veel verschillende baaien en stranden te vinden. Het eiland is gemakkelijk per boot te bereiken vanuit Corralejo. Hou wel de weersvoorspellingen in de gaten, want als het weer omslaat, vaart de boot niet meer terug!

Ben jij wel eens in Fuerteventura geweest? En wat vond je ervan? Laat het hieronder in de comments weten.