Heimwee, een woord dat ik nooit gekend heb. Vanaf mijn achttiende heb ik 5 jaar lang bijna aaneengesloten in het buitenland gewerkt en gewoond, stages voor mijn studie en een aantal seizoenen als reisleider. Ik was het gewend om van huis en ik mistte huis ook nooit, waar mijn koffer was, was immers thuis. Sinds 2016 woon ik permanent in Nederland en ik heb het goed: een prachtig appartement in het centrum van Amsterdam, een leuke baan en lieve mensen om mij heen. En toch mis ik soms het leven en het gemak van wonen in het buitenland. Zou dat heimwee zijn? 

Zomer
Het zonnetje schijnt en daar wordt ik blij van! Des te groter is het gemis van de inpak chaos. Normaal zou het zomerseizoen al om het hoekje kijken en was ik druk bezig met organiseren of zelfs mijn koffer inpakken. Op facebook zie ik alweer berichten voorbij komen van ex-collega’s en de prachtige bestemmingen waar zij naartoe gaan, lang leve social media! In de wintermaanden is het prima in Nederland hoor en straks, als de maand april voorbij is, is er ook niets meer aan de hand. Het feit dat mijn huisgenootje dezelfde achtergrond heeft, helpt ook niet bepaald. Eigenlijk zitten we elkaar gewoon op te jutten en herinneringen op te halen.

Griekenland
Mijn laatste 3 seizoenen heb ik in Griekenland doorgebracht en ja, hier heb ik toch echt wel mijn hart verloren. Wat een prachtig land met zo veel mooie mensen! Het zonnetje doet me denken aan urenlang fredo cappuccino’s (ijskoffie) drinken, struinen over het strand en heerlijk eten bij lokale restaurants. De Griekse taal en de sirtaki maken het complete beeld helemaal af. Man, wat mis ik Griekenland. Geloof me, begin er nooit aan!

Ik bikkel nog even door, gelukkig weet ik dat het over een paar weken weer over is en dan vind ik Nederland weer net zo fijn. Ook wij hebben strand, molens en leuke bloemetjes. De gedachte dat ik donderdag op het vliegtuig stap en naar Sardinië ga, troost me wel een beetje. Oja, en eind April ga ik naar Bali & Lombok!

Heb jij ook wel eens last van heimwee?