Vind jij het ook zo moeilijk om te kiezen wat je allemaal meeneemt in je handbagage? Ik kon er vroeger altijd uren over nadenken, maar tegenwoordig is hetgeen wat ik in mijn tas of koffer heb zitten een beetje standaard geworden. Ik hecht veel waarde aan comfort tijdens en na het vliegen om zo de reis zo aangenaam mogelijk te maken. Kijk je mee? Ik laat je graag de inhoud van mijn handbagage zien! 

Toilettas

Ik heb sowieso altijd een klein toilettasje mee met mini producten. Tegenwoordig zijn deze steeds meer te verkrijgen bij verschillende drogisterijen, maar ook kun je vaak om samples vragen bij een parfumerie of apotheek. Met name van Clinique en La Roche Posay hebben ze veel samples liggen, 2 van mijn favoriete merken wat betreft gezichtsverzorging! Meestal heb ik een antibacteriële gel mee, je weet maar nooit en een vliegtuig is op den duur ook niet meer bepaald de schoonste plek. Ik heb altijd een make up remover en het liefst ook een facial soap bij om mijn gezicht zo goed mogelijk te reinigen. Je huid voelt altijd erg vettig aan in het vliegtuig en het voelt goed om mijn gezicht iets meer dan normaal grondig te reinigen. Een deodorant is ook altijd fijn om te hebben en meestal heb ik ook mondspoeling, tandenborstel en tandpasta mee. Droogshampoo komt vaak ook handig van pas, zeker als je een layover hebt!


Elektronica

Het wordt sterk afgeraden om elektronica in je ruimbagage te stoppen, dus het beste is om dit allemaal in je handbagage mee te nemen. Ik heb altijd mijn camera (Nikon D7200) mee met verschillende filters en oplader. Mijn cameratas neemt helaas dus al gauw de halve tas in beslag. Natuurlijk heb ik mijn telefoon bij, mijn oplader en heb ik meestal ook een powerbank mee. Pas hiermee op in China, mijne is helaas door de douane in beslag genomen omdat ze de hoeveelheid Lithium niet konden zien, boehoe! Mocht je nog andere elektronica meenemen op reis, stop dit dan ook in je handbagage.

Gezichtsmasker

Eerder heb ik onderzoek gedaan naar wat er nu precies met je lichaam gebeurd in het vliegtuig en om eerlijk te zijn was ik best geschokt! En van de meest herkenbare gevolgen van vliegen is een slechte huid. Mijne voelt altijd erg droog en viezig, dus ik ben gaan nadenken hoe ik dit kan bestrijden: met een voedend masker! Ik gebruikte dit masker van Kruidvat huismerk en zou de vermoeide huid moeten tegengaan en een energyboost geven. Het fijne is dat het een tissuemasker is, heel handig dus voor in het vliegtuig. Ik was een beetje bang dat we (ik was gelukkig samen met een vriendin) ontzettend aangestaard zouden worden, maar dat viel dus reuze mee. We vonden natuurlijk zelf wel dat we er erg grappig uitzagen. Mijn huid voelde achteraf heerlijk: zacht en goed gevoed!


Comfort

Op short haul vluchten hecht ik niet zoveel waarde aan comfort, maar tijdens een long haul vlucht des te meer. Het is niet niks om zo lang ‘stil’ te zitten. Ik heb een erg fijn nekkussen van traagschuim die ik makkelijk met een touwtje aan mijn tas kan binden. Ook heb ik een gezichtsmasker mee om bewegingen om je heen niet waar te nemen en heb ik deze fijne, kneedbare oordopjes die geluid behoorlijk dempt. Zo voelt het alsof je je in een andere wereld bevindt, heerlijk. Ook heb ik melatonine bij om beter in slaap te kunnen vallen. Dit is een natuurlijke slaappil die de aanmaak van melatonine in je lichaam stimuleert. Normaal regelt je lichaam dit zelf, maar je kunt er dus een handje bij helpen. In mijn tas heb ik vaak ook een yogapants en wollen sokken zitten om tijdens het slapen te dragen. Dit zit toch iets fijner dan een spijkerbroek!

Uiteraard is de hoeveelheid wat in handbagage past voor mij afhankelijk van het doel van mijn reis. Als ik enkel op handbagage reis, neem ik natuurlijk zo weinig mogelijk mee en is het in principe niet nodig om comfortabele kleding of nekkussens mee te nemen. Vaak gebruik ik dan een koffertje. Voor andere doeleinden heb ik mijn rugzak van Osprey mee.

Wat heb jij zoal in je handbagage zitten?