Brno in Tsjechië heeft een kleine, maar erg gezellige binnenstad, perfect om doorheen te dwalen. Het valt mij op dat er in de stad veel hippe cafés te vinden zijn. Ik ben gek op koffie en al eerder zocht ik de beste cafés in Stockholm uit. Tijd om de Tsjechische koffie te proberen en geloof me, het werd mij niet makkelijk gemaakt. Uiteindelijk ben ik tot deze top 3 gekomen!

1. SKØG urban Hub

De industriële stijl valt op. Veel jongeren kletsen met elkaar en genieten van een goede kop koffie. Ik bestelde een cappuccino, wat ik overal bestel, om zo de koffie het beste met elkaar te kunnen vergelijken.

SKØG gebruikt de koffiebonen van Rusty Nails Coffee Roasters. De bonen komen van een farm in Colombia en de koffie heeft een heel fijne en een soort van zachte smaak, een beetje fruitig. De boonsoort wordt omschreven met de smaaktonen van kersen, pruim en vanille. Dat klopt dus! Een echte aanrader, wat mij betreft de beste koffie én een heel gezellig café.

Adres: Dominikánské náměstí 187/5, Brno

Website: www.skog.cz


2. Café Atlas

Café Atlas straalt vooral rust uit. Het café is ruimtelijk en locals komen hier bijvoorveeld ook graag om gebruik te maken van het internet. Naast de koffie hebben ze ook heerlijk ontbijt en glutenvrije, vegetarische en veganistische opties.

De koffie smaakt goed. Ook deze koffie heeft een ietwat fruitige smaak, maar is wel sterker. Een fijne plek en net buiten de binnenstad, dus goed bereikbaar!

Adres: Žerotínovo náměstí 533/6, Brno

Website: www.cafeatlas.cz


3. V Melounovém Cukru

Geen idee wat de naam betekent en hoe je het uitspreekt. Het café ligt net van het marktplein af, rustig gelegen maar toch heel centraal. Bij binnenkomst valt mij gelijk de me-ga grote koffiemachine en al de lekkere taartjes op! Helaas heb ik net ontbeten, een taart past er dus niet mij.

Des te meer geniet ik van mijn koffie. Een heerlijk kopje en zoals beide andere cafés, ook met latte art. Daar wordt ik blij van én is vaak een teken dat ze er verstand van hebben. De koffie smaakt nootachtig, waardoor de smaak sterk is, heel lekker! Mocht je langs dit café lopen, naar binnen gaan dus!

Adres: Františkánská 17, Brno

Website: Geen, wel facebook