Eindelijk is de zomer hier! We hebben al een aantal heerlijke zomerse dagen gehad en zeker met het Pinksterweekend achter de rug beginnen de zomerfestivals al een beetje te kriebelen. Herkenbaar? Dit zijn de beste festivals van Europa op een rijtje.

1. Summerburst, Zweden

Dit wordt het zevende jaar dat dit zomerfestival plaatsvind in Stockholm. Samen met het tweelingfestival -Summerburst Göteborg – staat Summerburst bekend om de prachtige podiumontwerpen en toffe lichtshows! Er wordt voornamelijk moderne muziek gedraaid van bekende artiesten wereldwijd. Denk bijvoorbeeld aan Justin Bieber, David Guetta en Steve Aoki.

Stockholm: 9-10 juni 2017

Tickets: dagpas vanaf 895 SEK (ongeveer €92,-). 2-daagse pas vanaf 1295 SEK (ongeveer €133,-)

Meer info: https://www.summerburst.se/

2. Sziget, Hongarije
Een van de grootste multiculturele muziekfestivals van Europa organiseert dit jaar de 25e editie! Het festival vindt plaats op een eiland in de Donau, hartje Boedapest en trekt jaarlijks bij 500.000 fans. Je kunt het eiland zien als een soort festivaldorp met wel 50 podia en dagelijks zo’n 200 programmaonderdelen van verschillende muziekgenres. Grote artiesten zullen er aankomende zomer bijzijn, zoals P!nk, Wiz Kalifa en Jamie Cullum!

Boedapest: 9-16 augustus 2017

Tickets: dagpas vanaf €65,-. 7-daagse pas vanaf €299,-

Meer info: http://szigetfestival.com/

3. Summerstar, Griekenland
Een geweldig zomerfestival dat jaarlijks plaatsvindt op Kos. In de zomer kan je het festival elke woensdag tussen 12 juli en 9 augustus bezoeken. Diverse bekende DJ’s en wat dit festival nóg leuker maakt is dat er een zwembad is, de beste muziek luisteren vanuit een zwembad met een biertje is toch fantastisch? Een impressie van de artiesten deze zomer: The Partysquad, Alvaro en KC Jones.

Kos: iedere woensdag van 12 juli t/m 9 augustus. 

Tickets: dagpas vanaf €25,-

Meer info: http://summerstarkos.com/

4. Insomnia festival, Noorwegen
Muziekfestival dat in Tromsø wordt georganiseerd, voormalig hoofdstad van house en techno muziek. Dit festival combineert nieuwe, inovatieve muziek met de nieuwste technologieën en design, wat dit festival juist dus zo uniek maakt. En natuurlijk de locatie, midden tussen de fjorden.

Tromsø: 26-28 oktober 2017

Tickets: dagpas vanaf 220 NOK (ongeveer €25,-). Festivalpas vanaf 550 NOK (ongeveer €60,-).

Meer info: http://www.insomniafestival.no/

5. Solar, Nederland
Solar wordt gekenmerkt door creativiteit, kleur en liefde, de ultieme combinatie voor een perfect ’s zomers weekend. De muziek is divers, DJ’s, rappers, bands… Verder vind je er prachtige bouwwerken, gezellige spelletjes en om het af te maken een legendarisch waterpistoolgevecht. Een uniek festival in dit rijtje!

Roermond: 3-6 augustus 2017

Tickets: dagpas vanaf €49,-. 4-dagenpas vanaf €140,-.

Meer info: http://solarweekend.com/nl

Foto: Pinterest

6. A summer’s tale, Duitsland
Dit festival is meer dan gewoon een festival, het is een ervaring. Het evenement wordt in een bos georganiseerd en je waant je even in een andere stad, dat is ook precies wat de makers willen nabootsen: een belevenis met verschillende culturele, actieve en creatieve programma’s. De line up is een mooie mix van zowel lokale als internationale artiesten, denk bijvoorbeeld aan Birdy, Franz Ferdinand en Feist.

Lühmühlen: 2-5 augustus 2017

Tickets: dagpas vanaf €74,-. Combiticket vanaf €139,-

Meer info: http://www.asummerstale.de/en

7. Exit, Servië
Exit is een award-winning muziekfestival en is in het jaar 2000 begonnen, oorspronkelijk een actie van studenten om te strijden voor vrede en democratie in het land. De locatie is uniek: bij een fort in Novi Sad en trekt jaarlijks duizenden bezoekers uit zo’n 30 landen. De line up is ook super, denk aan bijvoorbeeld Hardwell, Nina Kraviz en Jason Derulo.

Novi Sad: 5-9 juli 2017

Tickets: dagpas vanaf €35,20. 5-dagenpas vanaf €137,50

Meer info: http://exitfest.org

8. Bukta open air, Noorwegen
Die Noren kunnen er wat van; nog zo’n geweldig festival! Dit rock-festival wordt jaarlijks georganiseerd in Telegrafbukta, een populaire camping met goede zwemmogelijkheden. Men zegt zelfs dat Bukta één van de mooiste festival locaties is. In de maanden juni en juli gaat de zon niet tot amper onder in het noorden, het wordt ’s avonds dus niet donker. Pluspunt!

Tromsø: 20-22 juli 2017

Tickets: dagpas vanaf 830 NOK (ongeveer €87,-). Festivalpas vanaf 1810 NOK (ongeveer €190,-).

Meer info: https://bukta.no/

Foto: Pinterest

9. Secret Solstice, IJsland
96 uur onafgebroken daglicht, meer dan 150 acts op de planning, feest onder IJsland’s surrealistische middernachtzon en het fantastische IJsland’s landschap ervaren: dat is Secret Solstice. Na de eerste editie in 2014, met als titel ‘Het meest unieke festival op aarde’, is Secret Solstice zeker een zomerfestival van een leven geworden, direct op mijn bucketlist dus.

Reykjavik: 16-18 juni 2017

Tickets: Festivalticket vanaf €185,-.

Meer info: http://secretsolstice.is/

10. Soundwave, Kroatië
Festival + strand = de perfecte combinatie! Soundwave is verborgen in een afgelegen baai langs de rustige Dalmatische kustlijn en biedt een energieke omgeving om te ontspannen en te herladen, terwijl tegelijkertijd een ongeëvenaarde soundtrack van upbeat muziek op de achtergrond klinkt. De locatie staat vol met kunst van artiesten uit heel Europa. Leuk: er zijn ook boat party’s!

Tisno: 27-31 juli 2017

Tickets: vanaf £109,- (ongeveer €125,-)

Meer info: http://www.soundwavecroatia.com/

 

Dat klinkt allemaal goed, of niet? Heb jij een voorkeur? Naar welk festival zou jij nou graag naartoe gaan?