Soms zie je op social media wel eens een bestemming voorbij komen en je bij jezelf afvraagt of dit wel echt is. Sinds de kracht van social media wordt er helaas veel gemanipuleerd. Heb je ooit wel eens die foto gezien met dat kasteel op een rots in het water wat in Dublin, Ierland zou zijn? Die bestaat dus niet, een creativeling heeft een kasteel op de beroemde Khao Phing Kan (James Bond eiland), Thailand gephotoshopt. De volgende bestemmingen lijken nep, maar deze kunnen we wél echt bezoeken! 

1. Zhangye Danxia, Gansu, China

Prachtige regenboogkleuren in dit Chinese gebergte; het lijkt wel een schilderij. De kleuren zijn ontstaan door erosie van 2 tektonische platen. Moeder natuur is druk bezig geweest met zandsteen en mineralen. Samen met extreme weersomstandigheden is dit regenboogeffect in zo’n 24 miljoen jaar ontstaan.

Credits: Enzo

2. Mendenhall ijsgrotten, Alaska, VS

Mendenhall is een grote gletsjer net buiten de stad Juneau. In deze gletsjer vind je de prachtige ijsgrotten. Deze grotten ontstaan wanneer water door een gletsjer stroomt en er een passage in het ijs smelt.

3. Cappadocië, Turkije

Dit bijzondere maanlandschap is ook weer ontstaan door erosie, wat zorgt voor vreemde vormen. Daardoor is het een perfect gebied om doorheen te wandelen, maar tegenwoordig is een luchtballonvaart boven de regio ook heel populair!

Credits: Dan

4. Salar de Uyuni, Bolivia

Met zo’n 12.000 km2 is dit de grootste zoutvlakte ter wereld. Volgens zeggen was dit gebied tienduizenden jaren geleden een ondiep meer wat uiteindelijk droog is komen te staan. Tijdens het natte seizoen in februari en maart veranderd de zoutvlakte in een grote spiegel, wat unieke plaatjes oplevert.

5. Antelope canyon, Arizona, VS

De canyon is een slot canyon, wat vertaald ‘smalle gleuf’ betekent; een kloof met hoge, verticale wanden die erg dicht bij elkaar staan. In het gebied komen hevige overstromingen regelmatig voor. Tijdens zo’n overstroming schuurt het water met steen en ander puin door de rotslagen heen, zo is de kloof ontstaan.

Credits: Andy Gippetti

6. Lake Hillier, Middle Island, Australië

De opvallende kleur van Lake Hillier, ook wel ‘roze meer’ genoemd, is te danken aan de aanwezigheid van algen die carotenoïden produceren. Slechts een smalle kuststrook scheidt dit bubblegum-gekleurde meer met de helderblauwe zuidelijke oceaan.

7. Grand prismatic spring, Yellowstone N.P., VS

Deze warmwaterbron is de grootste in Yellowstone national park en staat bekend om de mooie kleuren. De kleurtinten ontstaan door thermofiele bacteriën die rondom het bad leven. De blauwe kleur in het midden komt doordat het water ontzettend zuiver is. Oja, je kan er niet in zwemmen, aangezien het bad een constante temperatuur van 85 graden celsius heeft.

Credits: Fred Dunn

8. Wind cathedral, Namibië

De wind cathedral is een reeks woestijnzand formaties, een soort kathedraal, maar dan gemaakt van… wind! De duinen komen voornamelijk voor in de Sossusvlei regio van de Namibwoestijn.

Credits: Monica Guy

9. Sea of Stars, Malediven

Dit prachtige beeld wordt veroorzaakt door een fytoplankton die licht uitstraalt wanneer het wordt gestrest, waardoor een sterretje in de zee verschijnt. Het is op alle eilanden te zien, zolang het maar pikdonker is.

Credits: Ali Nishan

10. Great blue hole, Belize

De Great blue hole is het grootste submarine sink hole ter wereld met een diepte van 125 m. Het gat is vooral populair onder duikers.

 

Mooi he? Wat is jouw favoriet?